pitch-tips (och lite annat)

En sak man inte är bortskämd med vare sig i Cannes, på Eurobest eller i reklambranschen överhuvudtaget är kvinnor på scenen. På det hela taget är reklambranschen rätt omodern när det gäller jämställdhet. (Om man inte tror mig så är det bara att räkna antalet kvinnor kontra antalet män på scen i alla sammanhang där det pratas om reklam/delas ut priser osv. Om man inte tycker att det räcker kan man roa sig med att kolla på branschens lönestatistik som är oerhört deprimerande läsning om man är kvinna.) En av de få kvinnor man dock kunde se i Cannes var Kraft Foods Senior Vice-President, Marketing Strategy and Communications; Dana Anderson. Hon pratade tillsammans med Krafts byrå Crispin Porter+ Bogusky om hur man som byrå bör uppföra sig i en pitch. Det låter kanske inte så roligt, men hon lyckades vara både rolig och matnyttig. Här kan man se deras session.