AKQA och Sickweather

Idag var vi hos AKQA för en lektion i research/strategi/planning med väldigt rolig person, Tamer Kattan. Han fullkomligt sprutade ur sig bra små saker att tänka på, även om de kan kännas uppenbara. Som tex hur han hjälpte sin farbror som hade problem med att folk ringde och bokade bord på hans restaurang, men sen inte ringde för att avboka vilket ofta resulterade i att bord stod tomma. Tidigare hade personen som tog emot beställningarna informerat om att de hade en policy om att man skulle ringa och meddela om man ville avboka. Men folk brukar ju inte tycka om när de blir tillsagda att göra något så istället började de ställa det som en fråga istället: kommer du att höra av dig om ni vill boka av bordet? och vips kände sig folk manade att fullföja sin del av det sociala kontraktet. Smart, och superenkelt. Han berättade även om den här sajten, som jag inte kände till: Sickweather. Grundaren insåg helt enkelt att folk ofta uppdaterade i sociala medier när de var sjuka. Tillsammans med några kompisar satte han ihop den här sajten som, baserat på folks uppdateringar i ditt område, kunde förutspå när det var sjuka på gång. I övrigt älskar jag de här skyltarna som står inne på borden i AKQAs konferensrum.