Paul Ronge, medietränare som fått många påringningar från redaktionerna under senaste veckan.

– Ingen aning alls. Det är en del men de är inte oräkneliga. Men att jag anlitas är väl en kombination av att jag var politisk reporter under 20 år och att jag är gratis arbetskraft. Det är lätt att ringa mig under helgerna när de vill ha en kommentar och deras egna kommentatorer är lediga.

Varför ringer de bara dig? Är du den ende medietränaren i Sverige?

– Det får du fråga dem som ringer mig om. Men jag försöker vara tillgänglig. Har du en herrekipering tar du på dig en fin kostym. Är du frisör ser du till att håret är snyggt och jag som är medietränare måste förekomma i media.

Har du gjort någon beräkning av PR-värdet på dina framträdanden i media?
– Det har jag inte gjort. Men det trillar in jobb hela tiden.

Från något politiskt parti på sistone?
– Nej, det är bara från näringslivet. Det är de stora företagen som har resurser att arbeta med medieträning.

Vem är Sveriges bästa medietränare?
– Av blygsamhet avstår jag från att svara på den frågan, jag tänker inte göra någon Guillou, haha. Men att de ringer mig handlar mycket om en snöbollseffekt. Det finns några personer som alla journalister ringer när det gäller vissa ämnen. Och de har väl sett mig i något sammanhang och tycker att jag är tydlig i det jag säger.