Bonden Börje är en av deltagarna i Bonde söker fru. Foto: TV4.

TV4:s reality-satsning Bonde söker fru med Linda Isacsson som programledare går hem i stugorna. Enligt MMS sågs premiären av 1 480 000 tittare.

Konkurrens kom från SVT 1:s Packat & klart och Mitt i naturen, Söderläge och Raballder i SVT 2 , TV 3:s Singelcoacherna och Kanal 5:s Roomservice.

Noteringen är ett glädjebesked för TV4 som haft stora förväntningar på programmet.

- Otroligt glädjande att svenska folket tycker om våra bönder så mycket. Vi fick indikationer på de två inför-programmen som gick i maj att formatet var populärt.

- Det här är en produktion som ligger TV4 varmt om hjärtat. Det finns en genuin och innerlig ton som jag tror är oemotståndlig, säger Jennifer McShane.

Enligt McShane är ”må bra-formatet” förklaringen till det stora tittarintresset.

- Det hela bygger på att man ska må bra. Det är en helt ny typ av reality, säger hon.

När andra kanaler har misslyckats går de allra flesta av TV4:s satsningar som tåget. Enligt Jennifer McShane är det den bästa säsongsinledningen någonsin för kanalen.

- Idol går jättebra, Förkväll börjar stärkas, vi har stärkt våra kvällar och helgerna går fantastiskt bra. Vi har miljontittande på i stort sett varje program på prime time på helgerna.

- 2002 var också ett jättebra år. Men om man tar med den ökade konkurrensen har TV4 aldrig haft så bra säsongssiffror som nu. Det är historiskt för TV4, säger Jennifer McShane.

Även Lost fick en bra säsongstart med 960 000 tittare.