Lamont med Kristofer Åkesson i mitten av bilden. Foto: Lina Slotthed

Lamont kom ut med sin första låt den 25:e september i år. Den är producerad av The Arks sångare Ola Salo. Redan från start hade bandet bestämt sig för att inte ta betalt för musiken. Istället fick den som ville beställa ett konvolut och bränna skivan själv.
– Vi tar 25 kronor plus porto för det. Därmed tjänar vi lika mycket som om vi skulle låtit ett skivbolag marknadsföra skivan och sälja den för 180 kronor, säger Kristofer Åkeson.

Den här försäljningen drog in tillräckligt med pengar för att spela in en video. Den har nu lyfts fram ordentligt på Pirate Bay.
– Vi såg det i går morse. Det var någon som hade stött ihop med någon från Pirate Bay kvällen innan. Den har laddats ner 1300 gånger från Pirate Bay, vilket brukar innebära 5 gånger så mycket.

Och nu har även de mer traditionella kanalerna börjat få upp ögonen för bandet.
– I eftermiddag ska vi få besked från MTV om de ska börja visa videon.

Han tror att det här blir framtidens sätt att göra reklam för musik.
– Vårt band är ett varumärke och vi får sköta det som ett företag. Vi sitter själva och skickar kuvert över hela världen. Därmed får vi en bättre relation till våra fans och förhoppningsvis flera livespelningar. Vi fick till exempel en ny bokning idag.