Manchester Uniteds stjärna Cristiano Ronaldo spelar i en tröja med AIG:s logga på.

I veckan ansåg en amerikansk senator att cheferna på försäkringsbolaget AIG borde begå självmord eller i vilket fall säga upp sig när det avslöjades att de fått ut 165 miljoner dollar i bonusar.

Krisdrabbade AIG har tidigare fått 130 miljarder dollar i statligt stöd och planerar att be om ytterligare 30 miljarder.

Men direktörsbonusarna går ändå till amerikaner. Nu har det avslöjats att AIG är på väg att använda 28 miljoner dollar till en sista utbetalning till engelska Manchester Untited, en av världens rikaste fotbollsklubbar.

AIG skrev 2006 ett de mest omfattande sponsorkontrakten i idrottshistorien. Under tre års tid skulle försäkringsbolaget betala 100 miljoner dollar till klubben i utbyte mot at få sin logga på spelartröjorna.

I januari förklarade AIG att man skulle sluta med att sponsra den engelska fotbollen. Däremot sade man inte att man skulle bryta kontraktet med Manchester United.

Det har också ifrågasatts vad den engelska Premier League-klubben har att vinna på att bli associerad med det krisande försäkringsbolaget. Klubben har dock meddelat att man inte vill bryta kontraktet i förtid. Pengarna behövs för trots sina stora intäkter är skulderna enorma.

Därför plockar Manchester United ut de sista 28 miljoner dollar som finns kvar i sponsringskontraktet och ledningen i AIG lär få ännu mer skäll av amerikanska politiker.

Manchester United har å sin sida hittat en tryggare sponsor: Saudi Telecom.