Skärmdump från sydsvenskan.se
Skärmdump från sydsvenskan.se
Oavsett vad som orsakat de senaste dagarnas händelser i Stockholmsförorten Husby, så slår Sydsvenskans Rakel Chukri fast en sak: …"det kommer inte leda till artiklar om hur händelserna i Husby påverkar mediebilden av Stockholm. Vi kommer inte att läsa bekymrade analyser om den segregerade huvudstaden."

I sin krönika ställer Rakel Chukri sig frågan hur rapporteringen sett ut om Husby legat i Malmö.

"Föreställ er nu att samma sak hade hänt i Malmö i lördags. Då hade riksmedierna snabbt dammat av de gamla formuleringarna om Sveriges Chicago. Varför? För att det finns en mediedramaturgi om Malmö så stark att den svävar ovanför verkligheten."

Orsaken till att det är så stor skillnad på hur saker beskrivs menar Rakel Chukri beror på att riksmedierna är mer intresserade av bilden av Malmö än den faktiska staden Malmö.

Hela Rakel Chukris krönika kan du läsa här