Hunger beskriver sig som tidningen som ”tar maten på allvar.”

Hunger ska stå på tre ben, där det första benet består av granskningar:
– Vår chefredaktör för Hunger, Mats-Eric Nilsson, är en av Sveriges främsta främsta granskande journalister inom området och har skrivit böcker som Saltad Nota, säger Tobias Regnell.

Det andra benet består av Inspiration, här ska exempelvis gästkockar inspirera svenska folket till att bli kunnigare inom matlagning – här handlar det om att ha fokus på ekologiskt, närproducerat och smartare matlagning, enligt Tobias Regnell.

Ni kanske ska plocka in Helge Skoog. Han ska ju sluta med Halv åtta hos mig?
– Det kanske inte blir så himla mycket matprofiler, men vi kommer exempelvis att ha recept. Det blir ungefär som då vi startade Offside. Vi var fotbollsintresserade, men vi hittade ingen tidning som fyllde det behovet fullt ut, säger Tobias Regnell.

Det tredje benet består av Berättande.

Dummybilden till första numret består av ett vildsvin som ligger dött i gräset, men här är det inte säkert att det verkligen är det som finns med i första numret:
– Det är work-in-progress så att säga, säger Tobias Regnell.

Han räknar med att Hunger får 3 500–4 000 prenumeranter initialt:
– Hungers första nummer är redan slutsålt, säger Tobias Regnell.