Klickade du bort varningsmeddelande när du loggade in på Gmail? Då har du godkänt att Google får sälja ditt namn och dina bilder i reklamsammanhang, enligt Aftonbladet.

500 miljoner innehavare av Gmail eller ett Google-konto har informerats om de nya användarvillkoren, men det är högst oklart hur många som har tryckt bort varningsmeddelandet utan att läsa det.

I praktiken innebär de nya användarvillkoren att Google tar sig rätten att använda ditt namn, din bild och annan personlig information i marknadsföringssyfte.

Google försäkrar dock att det går att stänga av den nya funktionen.