I dag kom besked att Schibsteds styrelse godkänt ramarna för det sedan tidigare aviserade sparpaketet. Kostnaderna ska sänkas med 100 miljoner, full effekt 2013.
– Aftonbladet är i dag störst i alla kanaler. Vi gör den här förändringen för att vara störst även i framtiden. Genom att vidta åtgärder nu, får vi möjligheter att vara fortsatt offensiva och utveckla erbjudandet till läsare och annonsörer, säger Aftonbladets vd Anna Settman, i en kommentar.

Ett möte kommer att hållas i dag på förmiddagen då medarbetarna kommer att informeras.

Ledningen beräknar att 65-85 tjänster kommer att försvinna. Både redaktionen och andra avdelningar kommer att påverkas.

– Det är tråkigt när duktiga medarbetare måste lämna oss, men det är vårt uppdrag och ansvar att säkra jobben och Aftonbladets ledande position i framtiden. Teknikutvecklingen och läsarnas nya vanor ställer nya krav på journalistiken. Vi kommer nu att skapa Sveriges mest moderna tidningsredaktion för att ännu bättre möta läsarnas behov i framtiden och förbli en viktig och engagerande röst i Sveriges medielandskap, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin i ett pressmeddelande.

På måndag kommer man att inleda förhandlingar med facken. Aftonbladet hoppas att kunna genomföra en del av nedbemanningarna med avgångsvederlag.

I går meddelade Expressen att man lagt fram ett sparpaket på 60 miljoner kronor.