Intervjun med finansminister Anders Borg i DN Söndag har väckt mycket starka reaktioner. Twitter svämmar över med övervägande mycket negativa kommentarer som beskriver porträttet som en ren hyllningsartikel.

"Anders Borg-intervjun i dagens DN är faktiskt parodisk. Det enda som saknas är tepoanyakihällen" säger Jens Liljestrand.

"Skrattretande intervju där DN gör en Putin av Anders Borg" säger Erik Larsson.

Svante Tidholm säger: "Den här Borg-intervjun, har ni redan kräkts sönder den? Jag hade inte läst. Ta aldrig upp mitt huvud ur totalettstolen".

Det är formuleringar i stil med "Alla som sett honom i svart, åtsittande t-tröja (och det är många) vet att det gett resultat: Anders Borgs pondus är inte bara intellektuell, utan även fysisk. Hans utstrålning tar plats. "Visst får man en känsla av att han är lite för stor för Sverige?" viskar till och med en journalist­kollega när vi ser Borg agera" som har väckt folks ilska.

Catia Hultquist är biträdande featurechef och redaktör för DN Söndag:

– Jag tycker inte att det är något exceptionellt. Jag hade nästan förväntat mig mer reaktioner. För så här är det när man intervjuar politiker. Det är alltid någon som inte gillar den politik de står för, säger hon och tillägger att reaktionerna var betydligt fler när tidningen intervjuade Thomas Bodström.

Tycker du själv att artikeln är balanserad?

– Ja, självklart tycker jag det.