skärmdump på den borttagna metrosidan
skärmdump på den borttagna metrosidan
Carl Reinholdtzon Belfrage har väckt stor vrede i kommentarsfälten på sin recension av göteborgsrestaurangen Maharani Moor i Metro. Han anklagas för en unken och sexistisk kvinnosyn och uppmanas bland annat att omedelbart sluta skriva i media.

Inledningen sätter tonen:
"Ni vet hur det kan vara: man tror sig ha den perfekta flickvännen – slank, vacker och på alla sätt alert rent intellektuellt – men så träffar man hennes lillasyster och världen faller samman framför en. En ny, yngre och spänstigare kopia har uppenbarat sig. 

Valet är nu självklart. Händelseförloppet väldigt förutsägbart och klart. Den äldre flickvännen förpassas till ett skåp och uppmärksamheten tar en helt annan riktning."

Texten publicerades på fredagsmorgonen och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Recesionen kallades sexistisk, usel, obegripligt gammaldags och kvinnofientlig. En kommentator menade att Carl Reinholdtzon Belfrage hade förstört alla chanser till ett varaktigt förhållande med en kvinna efter sin text.

På twitter diskuterades texten flitigt och resume.ses bloggare Ulrika Good uppmanade sina läsare att byta "till en mer smaklig krogrecensent som inte gör dig illamående."

Vid fyrasnåret på eftermiddagen hade Metros redaktion uppenbarligen fått nog och texten togs helt sonika bort.

Metros chefredaktör och ansvarige utgivare Linus Paulsson beklagar pubiceringen.

– Metro får aldrig vara eller uppfattas som sexistisk, säger han. Vi når 1,3 miljoner läsare varje dag och har ett stort ansvar gentemot dessa. Jag är ansvarig för samtliga våra publiceringar. Det här var en som inte skulle ha gjorts. För att mildra skadan har vi tagit bort den från webben.