Christophe Dolhem vd för Dolhem Design.
Christophe Dolhem vd för Dolhem Design.
Foto: Resumé.
Dolhem Designs Sverige-verksamhet med 17 anställda omsätter 35 miljoner kronor. Dotterbolaget i Shanghai, som funnits i ett år, har en omsättning på 3,5 miljoner kronor och sju anställda. Nu utökas den skaran till elva personer och dessutom flyttar man till större lokaler.

I Kina har Dolhem Design flera kinesiska lyxvarumärken, bland annat exklusiva Shang Xia, som kunder. De vill ha hjälp med att växa och stärka sin lyximage i väst.

– Precis som när värsterländska företag söker sig till Kina, vill kinesiska företag in i USA och Europa. Att lyckas på den amerikanska och den europeiska marknaden anses värdefullt i Kina eftersom det skapar ett slags internationellt renommé rund deras varumärke, säger Christophe Dolhem till Dagens Industri.