Lunarstorm, som i förra veckan utsåg Mikko Ollinen till ny vd samt nyligen även förstärkte företagets styrelse med bland annat Casten Almqvist, Satish Sen, Daniel Olsson och Pierre Dahlborg, har köpt in sig i webbplatsen Bilddagboken.

Bilddagboken, som startades 2004 av de två Linköpingsstudenterna Joakim Grönvall och Sebastian Björkelid, har sedan starten växt från ett hobbyprojekt till en populär webbsajt som förra veckan hade 381 000 unika besökare . Enligt KIA Index hamnar Bilddagboken på 28:e plats i deras branschlistan över Sveriges mest besökta webbsidor.
På Bilddagboken publicerar medlemmarna sina egna foton i dagboksform.

Mikko Ollinen, vd för Lunarstorm, kommenterar företagets nya satsning:
– Bilddagboken är en oslipad diamant. Det är ett snabbt växande bolag och ett starkt varumärke bland unga. Med dess fantastiska trafik, kraftiga medlemstillväxt och väl uppbyggda teknik kommer den att vara ett kraftfullt komplement till Lunarstorm. Vi ser framemot att vidareutveckla Bilddagboken tillsammans med grundarna och vi fortsätter att hålla ögonen öppna för ytterligare investeringar som kan bredda vårt erbjudande till annonsmarknaden.

Lunarstorm och Bilddagboken kommer att drivas som två separata verksamheter. Bilddagbokens grundare kommer att stanna kvar i företaget och behåller 30 procent var av bolaget.

Lunarstorm har i dag cirka 1,1 miljoner unika besökare per vecka.