Fredrik Birging.

16 personer försvinner från produktionsbolaget när TV7 tas över av C4. Och i dag fick även de anställda beskedet att TV7-nyheterna – med sändningar tre timmar om dagen – sänds för sista gången i kväll. Därefter blir det bara en kortare nyhetsslinga utan programledare.

Men så mycket mer information har TV7-personalen inte fått. Och det gör nyhetsankaret Fredrik Birging arg.

– Vi vet hur många som de inte vill ha kvar, men vi vet inte vilka. Därför känns framtiden högst osäker för alla. Det finns turordning, men vi vet inte hur produktionen kommer att se ut, säger Fredrik Birging och fortsätter:

– Mycket är frågetecken. Alla är osäkra. Kommunikationen från ledningen är under all kritik. Vi informerades när det var klart att kanalen skulle säljas, men sedan gick det över en månad innan man berättade något mer. Det har mest varit tyst. Det gör att personalen inte mår bra.

Fredrik Birging är också upprörd över att det är de anställda på kanalen som fått ”klä skott” när det snackats om att TV7 har varit en fiaskokanal.

– Det som fallerat är hur man sköter en kanal och hur man skapar intäkter, säger Fredrik Birging, som tycker att kanalen aldrig fått en ärlig chans.

– Att man inte har tålamod mer än ett år är förvånande.

När kommer ni att få veta mer om er framtid?
– Ingen aning. Det står skrivet i stjärnorna. 

Vad tänker du själv om framtiden?
– Jag vill invänta besked först. Men visst ökar möjligheten att jag tittar åt andra håll. 

Efter sista nyhetssändningarna i kväll kommer Fredrik Birging att jobba med webb-tv åt Aftonbladet. Det är det han vet – i nuläget.