Omröstningen på expressen.se i går.

Resume.se har tidigare skrivit om omröstningen där Sportbladets Robert Laul tog en överlägsen seger med   Robert Laul 34,8 procent av rösterna – Expressens bloggare var inte i närheten. Johan Orrenius var bäste Expressen-bloggare med 6,6 procent.

Men omröstningen, som stängdes i natt, borde aldrig ha genomförts. Det säger Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier.

Han hävdar dock att det inte beror på att Laul vann, utan att det handlar om att Expressen.se inte ska ställa Expressen-medarbetare mot varandra.

– Det är helt okej att besökarna kritiserar vår journalistik i artikelkommentarer eller i direkta mejl till våra journalister, och det är okej att vår journalistik kritiseras i branschmedia. Men expressen.se ska inte anordna omröstningar där Expressen-medarbetare ställs mot varandra. Vi har ett ansvar som arbetsgivare och det är arbetsgivarförhållningssättet som är sakfrågan här, säger Thomas Mattsson.

Kan en omröstning av den hör typen påverka stämningen bland Expressen-medarbetarna?
– De är så profilerade journalister och så vana vid att recenseras, så det tror jag inte. Men man ska inte utsätta sig för den risken.

Vad säger du om Lauls stora seger?
– Laul har haft blogg under en längre tid och bloggar med hög frekvens.