Olof Ehrs, som fick gå på fläcken. Foto: privat.

Resume.se har tidigare berättat om turerna på Newzglobe. Chefredaktören Bernt Hermele är officiellt sjukskriven för ”ryggproblem”, men enligt vad Resume.se erfar kommer han att lämna Newzglobe.

Ägaren Stefan Lidzell, som nyligen blev ansvarig utgivare sedan sajten fått utgivningsbevis, vill göra Newzglobe till en mer renodlad affärssajt.

Reportern Olof Ehrs, 20, som var Bernt Hermeles rekrytering, blev i fredags förra veckan uppsagd från sin provanställning (med praktikantlön, 10 000 kronor i månaden) utan uppsägning.

När Resume.se når Olof Ehrs säger han:

– Han (Stefan Lidzell) sa att han ville ha en äldre journalist med större affärserfarenheter.  Det vara bara: ”ta dina saker och gå”. Jag tycker ändå att jag har gjort ett bra jobb.

– Jag lovades minst en månadsbetalning och rekommendationsbrev och hjälp att hitta nytt jobb, men efter det har det varit helt tyst. Jag ringde Stefan Lidzell dagen efter för att diskutera uppsägningstiden, men då svarade han inte. Jag har försökt att nå honom varenda dag, jag har ringt, mejlat och gjort allt.

Nu har Olof Ehrs fått nog. Han har hittills inte fått en krona för sin tid på Newzglobe – han kräver att få betalt för sitt jobb.

– Jag har varit väldigt artig i mitt handlande hela tiden, men i går skrev jag till honom (Stefan Lidzell) att nu får det vara nog . Han svarade: ”ja, absolut, du får svar om en timme”. Men inget hände. Jag har ringt tillbaka men han svarar inte. Han försöker uppenbarligen få det att rinna ut i sanden, han vill att jag ska ge upp till slut.

Olof Ehrs säger att Newzglobes agerande känns oseriöst och förnedrande.

– Det är nedvärderande för mig att inte få några svar. Man känner sig ignorerad och dåligt behandlad. Jag är en 20-åring som har en egen bostad och egna räkningar att betala och försöker få vardagen att gå ihop. Jag vill att de gör rätt för sig. Jag tänker inte låta mig köras över.

När Resume.se når Stefan Lidzell säger han:

– Olof kommer att få sin fulla lön.

Varför har du inte svarat honom på en vecka?
–  Jag har inte haft tid helt enkelt.  Men nu har jag skrivit referensbrev till honom och han kommer att få sina pengar.

Varför sa du upp honom?
– Det vill jag inte kommentera, med hänsyn till Olof.

Tycker du att du har skött det här bra?
–  Det är aldrig kul att säga upp någon. Utöver det tycker jag att jag har skött det snyggt, säger Stefan Lidzell.