Hans-Holger Albrecht. Foto: Stefan Borgius.

MTG ska sända minst 100 timmar från vinter-OS i Sotji och 200 timmar från sommar-OS i Rio. Det ska visas på koncernens svenska fri-TV-kanaler, TV3, TV6, TV8 och TV10.

Det kommer även att visas grenar i Viasats betal-tv-utbud. MTG ska även göras tillgängliga på nätet och i mobilen via Viaplay.

MTG har även köpt de "icke exklusiva" radiorättigheterna.

– Förvärvet av sändningsrättigheterna till världens första och mest populära idrottsevenemang är en viktig milstolpe i koncernens utveckling. Vår breda portfölj av fri- och betal-TV-kanaler och tillgängligheten av vårt innehåll genom många olika plattformar i Sverige, gör det möjligt för oss att utnyttja denna typ av rättigheter till fullo. MTG är den ledande distributören av sportinnehåll i Sverige och vi producerar och direktsänder över 5,000 timmar sport per år. Detta förvärv återspeglar vårt strategiska fokus på att säkra premium-innehåll inom sport och göra det tillgängligt för tittare på alla våra kanaler och plattformar, säger MTG:s vd Hans-Holger Albrecht i en kommentar.