Carlos Rojas. Foto: Resumé.

Gringo började som en bilaga till Metro och fick snabbt mycket uppmärksamhet. Senare gav man ut ett annonsfinansierat magasin med samma namn under det egna företaget Latifeh. 2005 fick chefredaktören Zanyar Adami Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare. Men i augusti 2007 begärdes bolaget i konkurs efter att aktiekapitalet var förbrukat.

Nu har Carlos Rojas, som grundade Gringo tillsammans med Adami, planer på att ta upp projektet på nytt.

– Just nu planerar jag att dra igång Gringo igen. Men inte som tidning utan att någonting annat. Vi ska fortsätta där vi slutade, säger han.

Hösten ska ägnas åt att göra förstudier. Carlos Rojas räknar med att kunna berätta mer om slutprodukten i början av nästa år, men i dagsläget kan han inte ge några detaljer. De senaste två åren har han ägnat åt en rad olika projekt riktat mot samhällsförändring och entreprenörskap.

– Nu blir det mer fokuserat på att förändra miljonprogrammen, säger han.

Den senaste årsredovisningen för Miklo Miljonmångfald AB, tidigare Carlos Rojas Samhällsentreprenörer AB, visar att bolaget är likvidationspliktigt. Under 2010 drog bolaget in drygt 800 000 kronor, men gjorde en rörelseförlust på 140 000 kronor. Den största utgiften var personalkostnader på 462 663 kronor, och den enda anställda i företaget är Carlos Rojas själv. Det egna kapitalet i Miklo Miljonmångfald ligger på -22 000 kronor, vilket gör att revisorn inte har upprättat någon kontrollbalansräkning.

Rojas försäkrar dock att pengarna kommer vara inne innan årsskiftet.

– Cashen rullar in. Det går bra nu, säger han.