Bebisen är jättenyhet idag.
Bebisen är jättenyhet idag.
Foto: Scanpix.
Beredskapen var mycket god hos medierna som hade stand by-läge. Det kallades till presskonferens klcokan 7 i morse där en rörd prins Daniel berättade att han och Victoria fått en dotter.

Tajmingen var lite knepig för journalisterna - det kommer ut extraupplagor under dagen.

– Det blev en riktig nyhetsnatt. Beskedet om att Victoria åkt in till BB kom efter deadline för den första tidningsupplagan, men vi gjorde snabbt om och fick med 11 sidor där. Därefter varierar innehåll och omfång mellan upplagorna, det blev 19 sidor till slut, och det var ett fantastiskt bra samarbete mellan inte bara tidningen och webben utan också mellan Expressens nattlag och GT- och Kvällsposten-redigerarna, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Han är mycket belåten med Expressen TV som började direktsända  klockan 02.30 och intervjuade Bertil Ternert, Sten Hedman och andra på Karolinska sjukhuset.

– Vi gjorde live-tv långt före tv-kanalerna och Johan T Lindwall var med och berättade om Victoria och Daniel. Tekniken fungerade bra, och precis som när Socialdemokraterna bytte partiledare lyfte tv-sändningarna hela bevakningen, säger Thomas Mattsson och fortsätter.

– Vi har också kört chattar i princip varje halvtimme på Expressen.se hela natten, jag har själv chattat två gånger och svarat på läsarnas frågor om hovbevakningen. Interaktiviteten är viktig, vi har varit väldigt aktiva i sociala medier och redan fått beröm för det på Twitter.

Prins Daniel har bett media om att få lugn och ro och behandla den lilla fanmiljen med respekt.