Jan Scherman.
Jan Scherman.
Jan Scherman myntade begreppet tingel-tangel-tv i början av 1990-talet.

På den tiden var han inte vd för TV4-gruppen, utan känd programledare från Kalla Fakta.

Begreppet tingel-tangel har följt med Jan Scherman genom åren och ofta förts fram i samband med att han som vd för TV4-gruppen har kritiserat sina kommersiella konkurrenter.

Resume.se kunde tidigare idag berätta att journalistikprofessorn Kent Asp kommit med rapporten svenskt TV-utbud 2011, som visar att TV4 år 2011 hade den sämsta mångfalden i sitt programutbud sedan mätningarna inleddes år 1998.

Jan Scherman står trots detta på sig kring sitt påstående om tingel-tangel-tv – till saken hör att han slutade som vd för TV4-gruppen i december 2011.
– Jo, det var jag som skapade begreppet. Sedan kan man väl tycka att det blir lite lustigt att det tas upp så här 21 år efteråt, men jag skäms inte ett ögonblick för det jag sa i början på 1990-talet, säger Jan Scherman.

Han hävdar snarare att TV4 har fått betydligt bättre balans i sitt programutbud än tidigare – TV4 inledde sina sändningar år 1990.

Här räknar Jan Scherman in TV4:s samtliga 42 kanaler i Norden:
– TV4 gör mer samhällsinriktade program än när jag startade som vd så om man tittar på hela kanalutbudet kvarstår den balansen även under 2011. Men tyvärr verkar inte Kent Asp bry sig om att räkna med hela programutbudet, utan han tittar bara på en kanal, säger Jan Scherman.

Resume.se har sökt Kent Asp.