Foto: Aino Nyvelius.
Filip Hammar är också irriterad över Expressens chefredaktör Thomas Mattsson hyllar Jenny Modin som dagens reporter i sitt senaste blogginlägg.

Så här skriver Thomas Mattsson; "Nu har Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson bett om ursäkt för det som hände – men redan innan det avståndstagandet var förstås Jenny Modin på Expressen TV dagens reporter."

– Det är ett sätt att gå relevans åt en jävla artikel som inte är någonting, men de har ju muskler och när de väljer att göra något till en story så blir det en story, säger Filip Hammar.

Fredrik Wikingsson fyller i:
– Jag tror att Expressen har sålt på det ganska bra på det här idag. Det är också bra för Expressen att vara en snackis i sig. Det skapar ju intresse. Så jag tror att Aftonbladets representanter som fanns på plats inte tänkte en sekund på att det här skulle kunna vara en nyhet eftersom det är nonsens. Men jag lovar att det finns chefer på Aftonbladet idag som tänker att det där skulle vi inte ha bommat säger han.

Filip Hammar fyller i:
– Det är så äckligt att behöva vara en del av det maskineriet. Det är en jävla skam. Det är så fruktansvärt att det här görs. Det är så smutsigt att det här görs. Jag skulle vilja sträcka mig så långt att det också är opatriotiskt, säger han.

Han menar att man nu drar igång ett bråk som skakar om landslagstruppen där de ska behöva svara på frågor om sådana saker:
– Jag tycker att det är för jävligt, säger Filip Hammar.

Då Resume.se talar med Jenny Modin angående kritiken mot henne och hennes reportage uppger hon att hon inte har tid och hänvisar till sin chef Thomas Mattsson.

Han ger bland annat följande svar:
"Filip och Fredrik gör så kallad okomplicerad underhållning och tycker uppenbarligen att de kan hämta hem ett flabb genom att säga att journalister borde "skjuta sig", men det är väl upp till var och en att tycka det är humor eller inte..."

Han upper också at than själv är inne i en intensiv podcast-period och brukar lyssna av ett par Filip & Fredrik-avsnitt per dag:
"Ofta är de briljanta, jag skrattar ofta rätt ut, fast det kan vara lite si och så med fakta ibland. Men när jag träffade Fredrik förra veckan sa jag att det kanske ändå inte gör så mycket - de gör ju en humorshow, inte ett aktualitetsprogram."

Han tycker också angående Expressen-kritiken att man bör tänka på att duon har ett förflutet hos Aftonbladet och även har samarbetat med dem, viket gör att han inte tar: "allt för allvarligt på såna här uppmärksamhetsutspel - jag kommer fortsätta att lyssna på Filip & Fredrik."

Han vill som ansvarig utgivare även passa på att visa sitt stöd för Jenny Modin:
"Jenny Modin på Expressen TV gjorde sitt jobb när hon filmade EM-laget och det är kul att alla från TV4 till BBC visat hennes bilder."