Sportbladets Robert Laul slutar på Aftonbladet.
Sportbladets Robert Laul slutar på Aftonbladet.
"I morgon gör inte bara Mellberg och Svensson sin sista mästerskapsmatch även för mig är det avslutning."

Det skriver Aftonbladets sportreporter Robert Laul idag på twitter.

Han uppger att han diskuterat saken länge med sina chefer och att han bara valde att vänta till att Sveriges EM-äventyr var över:
– Man kan inte ge ett sådant besked när vi går in i ett mästerskap, men nu har ingen anledning att hålla på det längre, säger Robert Laul.

Den främsta orsaken till att han nu väljer att sluta är att han inte riktigt hängt med i övergången till nätjournalistiken:
– Det blir aldrig så tydligt som under mästerskap. Jag varken fixar förflyttningen till nätet eller brinner för den, säger 36-årige Robert Laul.

Han menar att känslan är att vem som helst kan stava räcker för att hålla på med nätjournalistik.

Han tycker också att mycket av själva planeringsbiten, att förklara för läsaren vad som är viktigt, går förlorad i och med nätjournalistiken och då är det hög tid att göra något annat, resonerar Robert Laul:
– Jag tror att många med mig här känner att det är dags att släppa fram den nya generationen. Vi har ju talanger som Patrik Sjögren och Johan Flinck, säger han.

Men det låter som att du vänder dig mot er Publisher Jan Helins satsningar på det digitala?
– Jag är inte dum i huvudet, utan Jan Helin gör ju rätt som följer med i utveckling. Men det är inte den journalistvärld som jag växte upp i, säger Robert Laul.

Men du är inte så gammal precis. Bara 36 år?

– Jag ska flytta till mina systrar. Jag har ju blivit morbror och det är ett utmärkt tillfälle att fälla en björn eftersom Blattnicksele är ett av landets björntätaste områden, säger Robert Laul.

Det talas om en EM-depression med tanke på hur det har gått för Sverige. Du tror inte att du har drabbats av en sådan?
– Nej, jag var inställd på att Sverige skulle åka ur fotbolls-EM, säger Robert Laul.

Han tjänar cirka 500 000 kronor per. Det vill säga cirka 42 000 kronor per månad. Han har en del besparingar som räcker ett tag.
– Jag är en person som lever för dagen. Jag är nöjd om jag har ett par shorts om det är fint väder ute. Och det är inte så dyrt att leva däruppe, säger Robert Laul.