Joachim Berner.
Joachim Berner.
– Fyra transaktioner ska göras.

Så sa Joachim Berner till Resume.se i våras. Men det blev bara två affärer – den finska delen till A-lehdet och OTW till Stampen.

Som väntat har Forma haft svårt att hitta köpare till Magazines och Books och nu stannar dessa delar kvar hos ägaren Hakon Invest, skriver Dagensmedia.se. Bonnier tyckte att priset var på tok för högt för Books, enligt vad Resume.se erfar.

– Hakon Invest har haft att beakta vad marknaden har varit villig att betala för verksamheterna och förväntade framtida utvecklingsmöjligheter. Mot den bakgrunden har styrelsen i Hakon Invest beslutat att behålla Forma Magazines och Forma Books och istället fortsätta att utveckla dem i egen regi, skiver Hakon Invest i ett pressmeddelande.

Formas omsättning, exklusive de avyttrade verksamheterna, uppgick 2011 till 490 miljoner kronor. Antal anställda uppgår till ca 180 personer.

Resume.se har sökt Joachim Berner.