Foto: Colbert Report.
Den amerikanske komikern Stephen Colbert är inriktad på politisk satir och leder programmet The Colbert Report.

Time utsåg honom till en av årets 100 mest inflytelserika personer år 2006 - hans show har blivit mycket populär i USA.

Internationella medier skrev nyligen om att Visit Swedens projekt Curators of Sweden har gått överstyr sedan bloggerskan Sonja Abrahamsson lånat @sweden-kontot och kommit med kontroversiella inlägg om judar.

Stephen Colbert har inte varit sen att haka på diskussionen, utan har i drygt en vecka enträget bett om att få låna @sweden-kontot och själv få chansen att agera Curator of Sweden.

Visit Swedens marknadschef Maria Ziv håller för närvarande på och suger på karamellen:
– Han har redan bett om detta i tre inslag. Vi tycker att det är kul att han håller på och det drar mycket uppmärksamhet till kontot. Vi får massa nya followers varje gång han nämner projektet, säger Maria Ziv.

Hon är på hemväg från Cannes efter att Visit Sweden har lyckats vinna ett Grand Prix-lejon för projektet:
– Jag går forfarande och myser, säger Maria Ziv.

Så sent som för en vecka sedan meddelade Sergio Guimaraes från Svenska Institutet att Stephen Colbert får vänta tills man har bestämt sig.

Maria Ziv berättar dock att Visit Sweden diskuterat Stephen Colberts eventuella medverkan intensivt på sistone.

Beslut fattas under nästa vecka, men den stora frågan är om Stephen Colbert kan bidra till att ge en diversifierad bild av Sverige eller ej – vilket är grundtanken med projektet.

Det borde väl inte vara så svårt. Utländska medier har talat om det mörka Sverige efter Stieg Larsson-böckerna och sedan kom judeinläggen från Sonja Abrahamsson på @sweden. Han kan väl berätta om vad han har för bild av Sverige?
– Jo, men han är en komiker så man vet aldrig vad som skulle hända om han fick låna @sweden-kontot. Så vi har inte bestämt det hela, utan vi tittar för närvarande på för- och nackdelar, säger Maria Ziv.

Hon meddelar att Visit Sweden räknar med att fatta beslut i frågan under nästa vecka.