Foto: Comedycentral
Resume.se kunde i förra veckan berätta att Visit Sweden överväger att låna ut sitt @sweden-konto till Stephen Colbert.

Den stora frågan handlar om hur Stephen Colbert skulle kunna bidra till att ge en diversifierad bild av Sverige eller ej.

Resume.se meddelade Stephen Colberts redaktion att beslutet ligger nära till hands nu och komikern var inte sen att haka på.

Stephen Colbert gör sig också lustig när han refererar till The Local: "Sweden´s premier national, local, swedish, english online news source" och berättar att beslutet fattas nästa vecka.

Han skämtade vidare kring det hela och menade att om han inte får låna kontot så bryter han alla diplomatiska förbindelser med Sverige – han kallar det operation #artificialswedener och menar att man ska bombardera @sweden-kontot tills Visit Sweden backar.

– Vi är så nära nu. Jag har svensk feber. Jag har fått Stockholms-syndromet, säger Stephen Colbert.

Han vill också börja med med att utvisa den "svenska ambassadören" Dolph Lundgren för att visa att han menar allvar, men vill ända passa på att lägga in en brasklapp:
– Jag är en fredlig man. Så innan det börjar bli riktigt fult. Låt mig göra komma med en sista vädjan. Benny och Björn, säger Stephen Colbert.

Sedan börjar han sjunga Take A Chance med ABBA-lookalikes.

Comedy Central, som ligger bakom showen, är inte sena att haka på och menar att det finns över "tre miljoner skäl" för Visit Sweden att låta Stephen Colbert få använda @sweden-kontot - @sweden har cirka 63 000 följare, medan Stephen Colbert har cirka 3,5 miljoner följare.

Då Resume.se talar med Visit Swedens marknadschef Maria Ziv idag berättar hon att man håller ett första möte om det hela i eftermiddag – beslutet fattas av Visit Sweden, Svenska Institutet och Volontaire då det är ett gemensamt projekt.