Plura.
Plura.
Foto: MTG.
Expressen tar av tradition in ett antal namn som sommarkrönikörer varje sommar. I år blir det Plura, författaren Jonas Jonasson, Marcus Birro, Amelia Adamo, Linda Skugge, Jessica Almenäs och Leif GW Persson.

Plura, som tidigare var matrecensent i numera nedlagda Stockholm City, är kanske den största skrällen.

Han ska skriva på måndagarna om "saker och ting som flyter upp" under Eldkvarns sommarturné.

Linda Skugge, som var fruktad för sin vassa krönikörspenna förr i Expressen, gör alltså comeback i tidningen. Men den här gången blir det på ett lite annat sätt.

– Jag ska leva ut kulturtanten som alltid funnits i mig nu när jag fyller 39. Det skulle kännas fel att skriva på samma sätt som när jag skrev fasta krönikor i Expressen, det vore fantasilöst, säger hon i dagens Expressen.