Calle Jansson byter MTG mot rivalen SBS.
Calle Jansson byter MTG mot rivalen SBS.
42-årige Calle Janssons karriär tog fart redan som 27-åring då han gick som vd och ansvarig utgivare för Nöjesguiden. Han blev sedan vd för ZTV endast fyra år efter detta.

Calle Jansson kommer närmast från en roll som vd för Strix Television, men får nu nytt toppjobb i och med att han tar över som kanaldirektör för SBS TV.

– Calle är en person som förenar stark innehållskänsla, brinnande engagemang och höggradig affärsmässighet med en gedigen och genomgripande tv-erfarenhet. Vi hälsar Calle välkommen till vår roligare tv-värld på SBS TV, säger Jonas Sjögren, vd för SBS Media Group Sverige i en kommentar.

Calle Jansson har även varit programchef för TV3 och ZTB, samt vice vd för TV3 och ZTV.

Han har också varit affärsområdeschef för Modern Studios.

Han har under sin tid som vd för Strix Television skapat framgångar som Klass 9A, Ullared, Berg flyttar in samt Johan Falk-filmerna.

Hans roll som kanaldirektör för SBS TV innebär inte bara att han ansvarar för programdirektörsrollen, utan han får också ett övergripande ansvar för kanalportföljen vad gäller innehåll, positionering, strategi och utveckling.

– Det vilar något spännande och mytiskt över SBS av idag som lockar. Med passion och kompetens hos medarbetarna – och utan yviga gester – skapas denna exempellösa framgång som stavas "Roligare TV", säger Calle Jansson i en kommentar.

Han berättar och att han under så gott som hela 2000-talat beundrat SBS-medarbetarna för deras fingerstoppskänsla när det gäller kommunikation, inköp, tablåläggning och lokalproduktion.