Svennis.
Svennis.
Åtta personer av de 13 som tidigare gripits misstänkta för inblandning i avslyssningsskandalen har nu åtalats. De ska ha hackat sig in i på kändisarnas mobilsvar.

Bland de åtalade finns Rebekah Brooks och Andy Coulson, båda tidigare chefredaktörer på News of the World.

– För åtta av de tidigare gripna personerna finns det tillräckligt med bevis för fällande dom i en rättegång och därför kommer de att åtalas, sa åklagaren under en presskonferens som direktsändes på Sky News, enligt Aftonbladet.

Brotten ska ha ägt rum mellan 2000 och 2006. Bland de drabbade kändisarna finns, enligt åklagaren, Sven Göran Eriksson, Paul McCartney och hans exfru Heather Mills, skådespelaren Jude Law, hans två ex-flickvänner Sadie Frost och Sienna Miller samt Manchester United-stjärnan Wayne Rooney, skriver Aftonbladet.