Susanna Kallur, expert i rutan.
Susanna Kallur, expert i rutan.
Foto: SVT.
Sanna Kallur ville så gärna till OS, men satsningen höll inte – kroppen sa ifrån. I stället blir hon friidrottsexpert på plats i SVT:s OS-studio. Hon gjorde debut som SVT-expert under EM i Heldingfors tidigare i somras. Nu får hon förnyat förtroende i rutan.

– Det blir över 100-metersfinalen, hennes egen gren då – 100 meter häck för damer – och sedan har vi lite andra tankegångar. Men hon ska sitta i studion, helt enkelt, berättar SVT:s OS-projektledare, Åsa Edlund Jönsson, för Expressen och fortsätter:

– Hon har ju god erfarenhet av att springa 100 meter. Då får hon komma in och förstärka lite eftersom det blir stor hausse kring 100-metersfinalen. Vi har ju Kajsa Bergqvist och Anders Gärderud på plats. Så Susanna Kallur kommer att vara i studion med André Pops och därifrån kan hon göra analyser, uppföljningar, svara på tittarfrågor och allt man kan tänka sig.