HBO har tidigare gjort försök att ta sig in på den skandinaviska marknaden – tv-jätten var en av de sista budgivarna på den nordiska versionen av Canal Plus men fick ge sig mot TV4.

HBO Nordic är en filmtjänst i samarbete med Parsifal International och kommer att omfatta Sverige, Norge Finland och Danmark. Fler detaljer kommer att offentliggöras senare den här månaden.

– HBO är glada över att göra entré på en ny marknad och ingå ett lovande partnerskap med  Parsifal International, säger Simon Sutton, President, HBO International and Content Distribution, i en kommentar.

– Den nordiska marknaden för betal-tv har en enorm potential för nya innovativa tjänster, vilket har sin bakgrund i de skiftande konsumtionsvanorna för tv-tjänster, säger Peter Ekelund enligt Hollywood reporter.

Originalserier från HBO