Mats Carleson, vd för BT.
Mats Carleson, vd för BT.
70 journalistjänster ska bort från Bonnier Tidskrifter.

Facket har klagat på avgångserbjudandena som anses för snåla. Är man över 55 år och har varit anställd i minst tio månader får man sex månadslöner utöver uppsägningstid. Är man yngre än 55 och har varit anställd minst två år får man fyra månadslönder extra.

Tidsfristen har gått ut och hittills har bara 40 nappat. Målet är att 70 nappar för att slippa uppsägningar. Därför tvingas nu BT-ledningen göra en andra vända med samma avgångserbjudanden. Förhoppningen är att en del journalister på BT ska ha tänkt om – att de kanske tänker annorlunda nu efter sommaren.

Krister Berntsson, SJF-klubbens ordförande på BT, säger att han ändå är förvånad över att så många som 40 nappat, med tanke på hur snåla avgångserbjudandena är.

Den 5 september ska ansökningarna vara inne. Den 15 september meddelas beslut.