Estelle Bodén.
Estelle Bodén.
Foto: Resumé.
Estelle Bodén, tidigare von Schinkel, grundade Friday TV tillsammans med Mattias Olsson och Jock Millgårdh.

De två sistnämnda lämnade det Metronome-ägda bolaget samtidigt – och i början av året slutade även Estelle Bodén. Hon efterträddes av Per Blankens.

Elk Entertainment ska utveckla och sälja format för tv i Sverige och internationellt. Grundarna har tidigare utvecklat ett antal framgångsrika programformat som sålts i över 70 länder, bland annat Minuten, Farmen och Körslaget.
– Vi har jobbat ihop tidigare och kompletterar varandra bra som team och ser mycket fram emot att arbeta tillsammans i ett oberoende bolag. Det är en spännande bransch som ständigt utvecklas. Vi är dessutom glada att FAM (Foundation Asset Management) finns med och stöttar oss i byggandet av bolaget, säger Estelle Bodén, som är vd.

Bolaget som består av en handfull personer i nuläget utvecklar för fullt nya format till MIP-TV-mässan i Cannes i oktober.