Blondinbella har lämnat Egoboost och sålt tidningen till konkurshotade Moderna Tidskrifter.
Blondinbella har lämnat Egoboost och sålt tidningen till konkurshotade Moderna Tidskrifter.
Resumé har tidigare rapporterat om konkurshotade Moderna Tidskrifters kamp mot de akuta skulderna.

Nyligen blev det känt att Isabella Löwengrip drar sig ur sin egen tidning Egoboost där hon varit chefredaktör, ägare och frontfigur.

Hon har sålt tidningen till Moderna Tidskrifter vars första bokslut som sträcker sig från den 9 augusti 2010 till den 31 december 2011 visar att bolaget är konkursmässigt. Omsättningen uppgick under de 17 månaderna till 9,5 miljoner kronor, men Moderna Tidskrifter gör en rörelseförlust på 3,5 miljoner kronor. Det egna kapitalet i företaget ligger på -3,6 miljoner kronor.

Egoboosts första bokslut som ännu inte är officiellt släpps om några veckor, men till Resumé säger Isabella Löwengrip att det blev en förlust på runt 300 000 kronor.

- Vi vet att man måste investera under första året. Tidningen har stor potential att växa och målgruppen vi riktar in oss på nu är något äldre 23-30 istället för 18-30.Egoboost kommer att visa plus innan årsskiftet, säger Johan Möller, vice vd för Moderna Tidskrifter.

Egoboost har inga anställda. Medarbetarna fakturerar. Johan Möller hävdar att medarbetarna får sina pengar i tid varje månad.

- Vi har idag inget oreglerat med redaktionen för Egoboost Magazine. Det enda är någon oreglerad faktura med en frilansskribent som vi håller på att reda ut.