Anna Müller, chefredaktör på MacWorld.
Anna Müller, chefredaktör på MacWorld.
I kväll, på en sedvanlig Apple-keynote i San Francisco, presenterar vd:n Tim Cook den nya iPhone-modellen som vissa tror kommer att heta iPhone 5, medan andra tror att den döps till "New iPhone".

MacWorld kommer att ha medarbetare på plats som liverapporterar för läsarna som också kommer att kunna chatta på sajten under kvällens gång. MacWorld sänder även en livepodcast från svenska redaktionen ikväll, i samarbete med AppTV.

Man får inte livesända från keynoten – därför blir liverapporteringen i skrift, minut för minut extra viktig.

Det är först i efterhand som Apple lägger upp en film på nätet.

Anna Müller är förväntansfull inför kvällen.

– De största förväntningarna finns på storleken på skärmen. Vi tror på en 4-tumsskärm och 1136x640 pixlar, samt snabbare processor och lite mindre dock-kontakt, om man ska tro på bilderna som har läckt ut, säger Anna Müller som tippar på att modellen kommer att börja säljas i Sverige tidigast om två veckor.

Hon tror att modellen kommer att heta iPhone 5. I annonsen om presentationen formar en skugga nämligen siffran fem.

MacWorld är en tidning för Apple-entusiaster, men har tvärtemot vad många tror inget samarbete med Apple. Man skriver för Apple-frälsta men kan både ge ris och ros till produkterna.

Hur tycker du att Apple förvaltar arvet efter Steve Jobs?
– Bra, tycker jag. Men det har gått så kort tid sedan han avled. Många av hans ideér ligger ju fortfarande till grund för de nya pårodukter som kommer ut.

MacWorld har en upplaga på 20 000 och sajten har runt 180 000 unika besökare i veckan, 11 000 Facebookfans, 5 000 Twitterföljare och ett forum med nästan 60 000 medlemmar.