Ola Lindholm.
Ola Lindholm.
Foto: SVT.
Det var Expressen som avslöjade att Ola Lindholm hade gripits på Råsunda med spår av kokain i kroppen. Att tidningen publicerade namn och bild i ett så tidigt skeende ledde till en publicistisk diskussion där många, inklusive Ola Lindholm själv, var upprörd över Expressens agerande.

Nu är Expressens chefredaktör Thomas Mattsson första gästen när Ola Lindholm dammar av ”Riktig Talkshow”.

– Det är en alldeles speciell utmaning att intervjua en människa som har en diametralt motsatt uppfattning om vad som är viktigt i livet. Eller har vi det? Om man dessutom känner ett personligt agg mot personen blir utmaningen än större. Thomas Mattson är en sådan människa, och jag gillar utmaningar, säger Ola Lindholm i en kommentar.

Ola Lindholm arbetar på produktionsbolaget ITV Studios, men han har trappat ner där efter sin flytt till västkusten.

Riktig Talkshow har premiär på Teater Brunnsgatan Fyra den 8 oktober och kommer att köras i åtta veckor. Kommande gäster inkluderar Sarah Dawn Finer, Johan Rabaeus och Thorsten Flinck.

– Riktig Talkshow är bland det roligaste jag gjort, speciellt de säsonger TV inte filmade. Den unikt exklusiva känslan för publiken är en fantastisk grund för att kunna göra väldigt speciella intervjuer. Så när Teater Brunnsgatan Fyra frågade om jag ville återuppliva showen tvekade jag inte en sekund, säger Ola Lindholm.

Thomas Mattsson:

– Vi har aldrig träffats, om vi nu inte minglat och hälsat på "Stora Journalistpriset"-utdelningen någon gång, och jag diskuterar gärna journalistik med Ola. Han har ju varit på båda sidor, både som redaktör och som omskriven, så det kan nog bli ett intressant samtal. Det finns ju sällan något "rätt" eller "fel" i frågor om publicistik, så kanske kan vi involvera publiken och få frågor från dem också?