Mats Strandberg
Mats Strandberg
Foto: Sveriges radio
Det var i samband med matchen AIK-Gefle som Mats Strandberg hade släppt in sin pensionerade journalistkollega Bosse Hansson i Studion.

Vid upprepade tillfällen sade gästkommentatorn "svarting" i direktsändning. Bosse Hanssons beteende och Radiosportens sändning har väckt starka reaktioner både i medie- och sportvärlden. Nu väljer ledningen att agera.

Mats Strandberg får inte förlängt på sitt frilanskontrakt på Sveriges Radio. Överenskommelsen nåddes på ett möte mellan Radiosportens chef Jacob Sillén och Mats Strandberg i dag. Det meddelar Sveriges Radio på sin hemsida:

"Radiosportens ledning är överens med Strandberg om att gårdagens webbsändning från Råsunda inte genomfördes på ett acceptabelt sätt. Bland annat satt förre tv-kommentatorn Bosse Hansson inne i Radiosportens hytt och fällde negativa kommentarer om AIK:s färgade spelare, kommentarer som hördes i Radiosportens webbsändning.", skriver Sveriges Radio.

Mats Strandberg gick i pension från sin tjänst på Sveriges Radio vid årskiftet och har sedan dess haft frilansuppdrag för Radiosporten.