Omslag till Miss World
Omslag till Miss World
Tidningen Miss World grundades av Per Holknekt och Jesper Heed. Man har hittills gett ut två nummer av tidningen. Nu väljer redaktionsledningen att ta en paus.

Det blir inga fler nummer av tidningen i år. Tidningen har haft svårt att hitta nya samarbetspartners i form av delägare och finansiärer.

– Framtiden är i nuläget oviss av flera skäl. Ekonomiskt och finansiellt. Vi vill fortsätta, men det blir svårt just nu, säger Miss Worlds kreativa chef och ansvarige utgivare Jesper Heed till Resumé.

Hur stort tålamod har ni med den ekonomiska situationen?

– Allting har en början och just nu är tidningen långt ifrån ett vinstprojekt. Alla som kan den här branschen och kan räkna vet att det inte kan bli en ekonomisk succé direkt. Vi kommer i framtiden att söka nya partners och delägare med kapital. För om det blir en fortsättning så kommer vi att behöva helt andra ekonomiska resurser, men det är en senare fråga.

Vid sidan av de ekonomiska problemen är tidningens huvudskribent och redaktör Kristian Gidlund sjukskriven. Beskedet att hans magcancer hade försvårats kom i samband med produktionen av det andra numret av tidningen i somras.

Både Kristian Gidlund och Jesper Heed är noga med att understryka att Miss Worlds paus inte på något sätt beror på sjukskrivningen. Även om omständigheterna självklart har påverkat känslorna på redaktionen.

– Allt har varit väldigt chockerande. Det är svårt att veta vad som händer just nu och jag tror att alla förstår att den senaste tiden har varit oerhört svår för oss. Det här har lamslagit oss alla, säger Jesper Heed och fortsätter:

– Jag har känt Kristian sedan han var 18 år och det som hänt är naturligtvis fruktansvärt. Kristian är också vår huvudskribent. Man byter inte ut Mick Jagger utan att det får effekt. Men pausen beror på de ekonomiska svårigheterna och inget annat.