I dag blev sparpaketet för Bonnier Tidskrifter klart. Allt om Mat är den redaktion som får ta emot den största smällen. Fem medarbetare får lämna tidningen, tre stycken blir utlasade och fem har tagit erbjudandet om avgångsvederlag.

– Vi har drabbats väldigt hårt. Vi kommer säkert att hitta ett sätt att lösa det här, men det kommer att bli tufft, säger Allt om Mats chefredaktör Mona Johansson till Resumé.

Med förlusten av en köksekonom kommer det att bli extra tufft för Allt om Mat att upprätthålla provköket. En del av tidningens kärnverksamhet.
– Provköket är jätteviktigt för oss. Det är vår usp, vi måste få det att fungera.

Efter att fem och en halv tjänster lämnar tidningen återstår nu nio medarbetare på Allt om Mat.

Vad har ni fått för förklaring från Bonnier?
– De har gått efter turordningen i LAS. Jag är inte kritisk till hur det har gått till, men vi drabbas väldigt hårt.