Signhild Petrén.
Signhild Petrén.
Vad är det svåraste med chefsjobbet?
– Det har gått otroligt smidigt under den här perioden som sommar-chef, men ett av de större ansvar som jag har är att förbereda för våra nya kollegor som börjar i höst. Efter sommaren kör vi en rekryteringskampanj och siktar på att anställa ytterligare fem konsulter. Inte så svårt men lika roligt har varit att ordna hålla i somriga trivselaktiviteter för mina kollegor, vi har till exempel haft en tysk vinprovning eftersom vi har Tyska vininstitutet som kund.

Har du läget under kontroll, även om det skulle brinna till rejält?
– Absolut. För de kunder där en kris kan uppstå är jag väl uppdaterad på alla rutiner av de ansvariga projektledarna på byrån.

Skulle du inte hellre vilja sola och bada?
– Eftersom det känns som att det här har varit den sämsta sommaren på evigheter så är det helt lugnt. Jag slipper gärna att ligga och huttra på en strand och bada i 18-gradigt vatten.

Ser du dig själv som en framtida byråledare?
– Det skulle vara jättekul att få leda en byrå i framtiden, gärna då en egen firma.

Åtminstone halva Sverige är ute på semester. Vad gör man egentligen som pr-konsult nu?
– För oss är det mycket som händer nu under sommaren. Vi har många stora internationella kunder som inte tar semester så därför är det "business as usual". Sommaren är även en viktig tid för våra kunder inom marknads-PR då det är nu redaktionerna planerar höstens nummer. Då är det viktigt att vara aktiv med att skicka ut nyheter och produkter.