Hans Rausing, utpekad av sin svärdotter Eva Rausing, som mannen bakom Palme-mordet.
Hans Rausing, utpekad av sin svärdotter Eva Rausing, som mannen bakom Palme-mordet.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Den affärsman som Eva Rausing pekat ut som mannen bakom Palme-mordet är hennes svärfar Hans Rausing.

I dag träder Hans Rausing fram och bemöter anklagelserna i Aftonbladet. Han gör det på inrådan från sin pr-stab på pr-byrån Pelham Bell Pottinger som länge företrätt familjen. Tidigare har byrån meddelat att familjen inte kommer att ge några kommentarer, men nu har man alltså gjort helt om efter att trycket blivit för stort.

– Eva Rausings tragiska sjukdom är väl dokumenterad. Familjen Rausing försökte hjälpa henne i hennes långa kamp mot droger, en kamp som till slut besegrade henne. De senaste uttalanden och e-posten som tillskrivs henne speglar sjukdomen hon kämpade så hårt för att övervinna. Familjen Rausing hoppas att Eva ska bli ihågkommen för sin livslånga gärning att hjälpa andra missbrukare och uppmärksamma farorna med drogberoende, skriver Hans Rausing i ett uttalande från familjen.

Tipset om Hans Rausing kom upp på ett tidigt stadium i Palmeutredningen och uppgifterna har avförts av Palme-gruppen.

Pelham Bell Pottinger är en Storbritanniens största pr-byråer, och har i första hand finansiell inriktning. Byråns grundare Lord Bell var Margaret Thatchers spinndoktor