Edvard Unsgaard.
Edvard Unsgaard.
Edvard Unsgaard har kvar jobbet som tillförordnad kommunikationschef på SEK. Men sedan i somras, en drygt år efter att byrån startades, är han inte längre kvar på Nordic Public Affairs.

– Jag lämnar för att jag fått ett erbjudande om att fortsätta som tillförordnad kommunikationschef på SEK. Jag har trivs mycket bra med arbetsuppgifterna här och därför beslutat mig för att fortsätta, vilket innebär att jag lämnar Nordic Public Affairs, säger Edvard Unsgaard till Resume.

Varför det inte går att forsätta kombinera delägandet av byrån med jobbet på SEK?
– Det är två olika jobb med två olika arbetsgivare.

Enligt Martina Lind, som är managing partner på Nordic Public Affairs ägs byrån idag av henne själv, Johan Jakobsson, Cecilia Eklund och Victoria Leigard. Hon har inte velat svara på frågor varför Unsgaard lämnat byrån eller vad detta innebär för dess framtida utveckling.

Paralellt med Unsgaards tjänst som tillförordnad kommnunikationschef på SEK pågår rekryteringen av en permanent tillsättning där han själv är en av kandidaterna.

– Det pågår för närvarande en rekryteringsprocess av ny kommunikationschef till SEK och jag är med i den processen. När processen är klar kommer den att kommuniceras, säger Edvard Unsgaard.

Enligt Nordic Public Affairs bokslut för det första verksamhetsåret 2011 omsatte byrån knappt 11 miljoner kronor och gjorde en rörelsevinst på strax över 2 miljoner.