MTG Radio har fått det riktigt tufft och tappat master sedan konkurrenten SBS ingått ett samarbete med NRJ, som tidigare fanns i MTG:s portfölj.

MTG Radio har svarat med att anmäla SBS Radio till Konkurrensverket.

MTG Radio hävdar att SBS får en dominerande och monopolliknande ställning på marknaden med 74 av totalt 103 sändningstillstånd och en lyssnarandel på ca 65 procent. SBS blir därmed dubbelt så stor som närmaste konkurrenten MTG.

MTG Radio har tidigare avierat att man nu tvingas banta personalstyrkan och se över kanalutbudet. I går gav vd:n Christer Modig så gott som samtliga på Lugna Favoriter beskedet att de blir av med sina jobb. Sex-sju personer jobbar på kanalen.

När Resume.se når Lugna Favoriters chef Hasse Eriksson säger han att han inte får uttala sig i media. Det är enbart Christer Modig och pressansvariga som svarar på medias frågor.

MTG:s informationschef Per Lorentz:

– Det har lagts ett varsel på radion som berör alla kanaler. Det här är ett varsel som handlar om övertalighet, men ingen får sparken. Först när förhandlingarna är klara kan vi meddela hur mycket vi minskar personalstyrkan.  

Varför har medarbetarna munkavle?
– Det är ingen munkavle. Det är policy att bara vd och pressansvariga uttalar sig.

Vad händer med Lugna Favoriter?
– Det är en lokal Stockholmskanal som kommer att bli kvar.