Bild från Studio Totals film för Arvikafestivalen.

I veckan meddelande Arvikafestivalens arrangör Galaxen att de fryser alla betalningar till sina leverantörer. Detta på grund av att årets festival gick back. Föreningen Galaxen står nu inför konkurshot och deras festival riskerar att läggas ned.

I vintras gjorde Malmöbyrån Studio Total en omtalad reklamfilm för Arvikafestivalen, där en tjej får orgasm framför kameran. Filmen fick stor uppmärksamhet men refuserades av tv-kanalerna, som vägrade visa den. Senare drog även arrangörerna tillbaka den omsusade reklamen.

Nu berättar byrån att de ännu inte blivit fullt ersatta ännu.

– Vi saknar fortfarande runt en fjärdedel av betalningen, säger Studio Totals creative director Tomas Mazetti.

Enligt honom ska Arvikafestivalen lämna besked i nästa vecka ifall den resterande summan kommer att betalas ut eller inte. Han vill dock inte uppge hur mycket pengar som festivalarrangörerna fortfarande är skyldiga.

– Men den totala summan ligger på några hundra tusen kronor, så det är mindre än hundra tusen som de ännu inte har betalat, säger Tomas Mazetti.  

Kommer ni att samarbeta med Arvikafestivlen i framtiden?

– Jag hoppas att vi kan fortsätta samarbeta, säger han.