Pamela Anderson, aktuell i Nokia-kampanjen.

Nokia har hamnat i skuggan av Iphones och Androidtelefoner. Därför tar Nokia UK till det tunga artilleriet inför lanseringen av ny modellen N8.
– Vi vill skapa något speciellt som ska visa Hollywoodkvalitén i mobilens kamera, säger John Nichols, marknadschef på Nokia UK.

Varför det blev just Pamela Anderson av alla Hollywoodstjärnor går Nichols inte in på. Men förutom att fronta kampanjen ska hon vara ”första priset” i en tävling som Nokia arrangerar i samband med lanseringen av N8. Vinnaren får en roll i en kortfilm där han/hon ska agera tillsammans med Pamela Anderson, mest känd för sina hemmaporrfilmer med Tommy Lee, i en säng. Hela filmen, som har titeln Commuter, spelas in med N8s HD-kamera.

Alternativt pris är att spela in en scen i en hiss med Gossip Girl-stjärnan Ed Westwick