Michael Storåkers, styrelseordförande, och vd:n Anne Årneby lämnar Storåkers.
Michael Storåkers, styrelseordförande, och vd:n Anne Årneby lämnar Storåkers.
Foto: Resumé och Pressbild.
Precis nu avslutades ett internt personalmöte på Storåkers McCann där koncernens europeiska chef informerat personalen om att Michael Storåkers helt lämnar nätverket och att den byrå som bär hans efternamn nu döps om till McCann Stockholm.

Vidare lämnar även koncernchefen Anne Årneby sin tjänst. Hon gick i går efter oenighet med högsta ledningen om centraliserings-förändringarna.

Robert Bryhn, nu byråledare på Storåkers, blir vd för svenska McCann-gruppen, som inkluderar Weber Shandwick och IUM.

Starsky-grundaren Anders Nyström blir ny vd för McCann Stockholm. Thomas Brenemark blir vice vd liksom Mia Clase.

Anne Årneby tog över som chef på Storåkers McCann när Pia Grahn (tidigare Grahn Brikell) lämnade för att ta en skräddarsydd roll för Norden och Benelux som ”chief growth officer”. Detta skedde sommaren 2011.

Anne Årneby kom till Storåkers från en karriär inom Telenors marknadsavdelning.

Hon har även jobbat på Rewir, Stockholm Business Region, Lowe Brindfors, Rönnberg McCann och innan dess Hall & Cederquist/Y&R.

Michael Storåkers var 1998 en av fyra grundare av reklambyrån Storåkers. 2002 köpte McCann-Erickson hela bolaget och Michael Storåkers tog över som VD och ordförande för McCann, senaste åren har han dock verkat som arbetande ordförande i byrån och även suttit i Europaledningen för reklamjätten.

Nu lämnar han Sverigedelen men sitter kvar i Europadelen i nätverket.