Byn är en ny reklam- och kommunikationsbyrå i Norrköping. Grundarna från vänster är Simon Bohm, Maria Kufver, Anders Hofvergård och Magda Sundbrandt-Malm.
Byn är en ny reklam- och kommunikationsbyrå i Norrköping. Grundarna från vänster är Simon Bohm, Maria Kufver, Anders Hofvergård och Magda Sundbrandt-Malm.
Byn är en ny reklam- och kommunikationsbyrå i Norrköping, grundad av fyra välmeriterade namn från ekonomiskt sargade reklambyrån Leon.

De tar med sig kunder från Leon och arbetar med både starka regionala varumärken och internationella lanseringar.

- Vi kände helt enkelt att tiden var rätt och att det behövdes en ny, riktigt bra byrå i regionen, säger Maria Kufver, vd och en av tre delägare i Byn.

- Sedan ska man inte underskatta drivkraften av lantiskomplexet. Vi har bestämt oss för att bevisa att det går att bygga upp en stark, kreativ kvalitetsbyrå utanför storstäderna. Inte minst för oss själva, säger hon och poängrterar att man är stolta över sitt ursprung från landsorten och vill använda det som en konkurrensfördel.

Byn har uppdrag för Länsförsäkringar Östgöta och Toyota Material Handling, samt med ytterligare en handfull ännu hemliga kunder.

Fakta om grundarna av Byn Kommunikationsbyrå AB:

Maria Kufver, VD och projektledare
Har arbetat med marknadsföring och projektledning i 15 år, både på köparsidan och på byrå. Under de senaste åren har hon bland annat haft ansvar för uppdrag för EKN (Exportkreditnämnden), Sjöfartsverket, Scania, Exportrådet, Polarbröd och Länsförsäkringar Östgöta.

Magda Sundbrandt-Malm, Art Director
20 års erfarenhet från byråvärlden, där hon bland annat arbetat med uppdrag för Falu Rödfärg, Vileda Professional, Leksandsbröd, Twinings Tea, Milko, Alcro, Gunnebo, Holmen, EKN och Saab.

Anders Hofvergård, Copywriter och strateg
Har under sina 20 år i branschen arbetat med kvalificerade uppdrag för bland andra Gore-Tex, Canon, SEB, Swedbank, Trygg-Hansa, Tele2, Glocalnet, Scania, EKN, Länsförsäkringar och Siemens.

Simon Bohm, Art Director
Tillhör den nya generationen kreatörer och har trots sina unga år hunnit med att ha ledande kreatörsuppdrag för bland andra TV8, SVT, Scania, Toyota Material Handling och Länsförsäkringar Östgöta.