Jens Sjögren.
Jens Sjögren.
Foto: TV3.
Produktionsbolaget B-Reels regissör Jens Sjögren, som gjort prisbelönade reklamfilmer för Radiotjänst och OLW samt varit med i tv-program som ”Stor i Japan”, gör nu i oktober långfilmsdebut med ”Lycka till och ta hand om varandra.”

Vad tog du med dig för lärdomar från reklamfilmsskapandet i arbetet med denna långfilm?
– Vetskapen av att man har mött de flesta typer av utmaningar och påfrestningar tänkbara under mina 12 år som reklamfilmsregissör gjorde mig lugnare och mer närvarande under inspelningen av långfilmen, säger Jens Sjögren och fortsätter:

– I reklamfilmsvärlden möter man hela tiden nya uttryck, manusidéer och får chans att använda sig av varierande teknik för att nå ett gott resultat. Den erfarenheten är en av de stora anledningarna till vem jag är i dag som regissör.

Filmen som beskrivs som en varm dramakomedi om en annorlunda vänskap i småstadsmiljö har bland andra Ika ”Ika i rutan” Nord, Johan Ulveson och Carl Johan De Geer i rollistan.

– Att sedan under en långfilm får sjunka djupare ner i karaktärer och deras beteende, iscensätta en lång historia, regissera erfarna skådisar, tänka i längre bågar och framförallt få skapa humor utifrån melankoli. Detta kommer garanterat färga av sig på reklamfilmer jag gör i framtiden, säger Jens Sjögren.

Filmen är producerad av Acne.