I går skrev Resumé om att TV4:s programledare Kristin Kaspersen hade utnyttjats i annonser för bantningspreparat och dieter på Facebook.

Hon skrev då i ett blogginlägg: "Det här har gjort mig oerhört ledsen och skitförbannad" och att hon nu har kopplat in advokater.

Nu visar det sig att hon inte är ensam om att utnyttjas i annonser. Hollywood-stjärnan Noomi Rapace har även hon fått se sitt ansikte göra reklam för bantiningsmedel och dieter utan sitt godkännande, skriver Expressen.

– Det är fult och billigt gjort. Noomi vet om det här, och det är förstås absolut ingenting hon vill medverka i. Vi är väldigt medvetna om det här och har advokater som arbetar med det, säger Noomi Rapaces agent Jenny Planthaber till Expressen.

Jenny Planthaber berättar att det har varit svårt att hitta ägarna till företaget som står bakom reklamen, och att Jens Göthberg, som är den advokat som anlitats, fortfarande arbetar med fallet.

– Vi har försökt reda ut det här i en och en halv till två veckor nu. Det är klockrent utnyttjande av bild i reklam. Företaget kan bli skyldigt att betala skadestånd för det här, men det är nästintill omöjligt att få kontakt med dem, säger Jens Göthberg.

Enligt uppgifter till Expressen ska även skådespelerskan Eva Röse ha dykt upp på bilder i samma sammanhang som Noomi Rapace och Kristin Kaspersen.