Peppe Eng. Foto: Fredrik Hjerling/TV4

Talang 2007 kommer att börja den 13:e april och avlöser därmed Let´s dance, som har blivit en stor framgång hos tv-tittarna. Ett hål som blir svårt att fylla.
– Det blir svårt att jämföra med Let´s dance, eftersom det är en av mest framgångsrika program. Men självklart hoppas vi att även framöver locka många tittare på fredagarna, säger Jennifer McShane.

Nu är det alltså klart att det blir TV4-veteranen Peppe Eng, som kommer att leda programmet. I juryn sitter Bert Karlsson och ytterligare två, än så länge hemliga, deltagare.

– Jag hoppas kunna presentera de sista jurymedlemmarna på måndag, säger McShane.

Programmet är baserat på formatet "America got talent", som är framtaget av Freemantle. I Sverige är det Fremantle-bolaget Blu, som kommer att producera.

Peppe Eng, som i fjol blev tittarfavorit i Let's Dance, ser fram emot uppdraget.

– Det ska bli sktroligt. Hade de frågat om jag ville leda Idol hade jag sagt nej. Det har en mycket yngre målgrupp. Men det här programmet kan locka en bredare publik. Jag har sett den del på de amerikanska förlagorna och tror att det kan bli riktigt kul, säger Peppe Eng, som gärna gör annat än sport.

– Jag ledde Småpratarna för tio år sedan och jag gillar att göra lite andra grejer. Man träffar nya människor och det är väldigt kul att testa nya koncept, säger Peppe Eng.

Hur påverkar detta ditt jobb på sporten?
– Jag tror inte att det kommer att innebära så mycket. Det här kommer jag att göra på min lediga tid.